Gyik

Mit Jelent az automata Küszöb?

A korszerű ajtóknál, esztétikai és akadálymentesítési megfontolásból, egyre ritkább a hagyományos, úgynevezett átlépő küszöb. Ehelyett, ha a helyiség funkciója megkívánja az ajtólap aljába süllyesztett, láthatatlan automata küszöb teljesít szolgálatot. Az ajtó becsukásakor automatikusan ereszkedik a padlóra, és gumírozott felülete nagyfokú szigetelést biztosít, legyen szó hő és hangszigetelésről.

Milyen a papírrács betétes ajtó?

A modern ajtógyártás egyik legfontosabb alapanyaga, mely kis súlya és könnyű kezelhetősége, és ezekhez mérten nagy szilárdságot adó tulajdonságai miatt közkedvelt. Általános mechanikai igénybevételre tökéletesen megfelel.

Pontosan mit tartalmaz a nyílászárók ára?

Komplett tok és szárnyszerkezetet, az üvegezést, a vasalatot és a megfelelő mennyiségű kilincset. Az ablak vagy ajtó ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőművesmunkát, külső és belső párkányokat, takaróléces helyreállítást (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót és egyéb árnyékolástechnikát.

Nagy zajjal jár az ajtó és ablak csere?

Szakembereink elektromos gépeket is használnak munkájuk során, ezáltal elkerülhetetlen némi zaj, de ez csak rövid ideig tart.

Szerelnek redőnyt is a nyílászárókhoz?

Igen, természetesen. Igény esetén redőnyt és szúnyoghálót is lehetséges rendelni nyílászárói mellé, vagy akár külön, már meglévő nyílászárójára.

Mit értenek u-érték alatt?

Egy ablak hőszigetelése a tok anyagától, az üvegezéstől, és a tömítéstől függ. Egy ablak szigetelési paramétere az U-érték. Minél kisebb a szám értéke, annál jobb a hőszigetelés.

  • Uf = U frame – az ablakkeret U-értéke

  • Ug = U glass – az üvegezés U-értéke

  • Uw = U window –a teljes ablak U-értéke

Mi az a beépítési mélység?

A nyílászáró profil vastagságát jelenti. Ez általában úgy növekszik, ahogy a légkamrák száma. Ahogy növeljük a mélységet, javul az ablak, ajtó hő- és hangszigetelése.

Mi az a profil?

A profil az a része a nyílászáróknak, amit a köznyelv keretként, illetve tokként ismer. Ebben helyezkedik el az üveg, és az ablakműködéshez szükséges vasalatok. A pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében, ami az általunk forgalmazott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzött!

Milyen ütésállóság van a műanyag ablakok esetén?

Háromféle ütésállóságot különböztetünk meg az ablakoknál, mindegyik attól függ, hogy az alapanyaguknak milyen a szilárdsága. Megkülönböztetünk tehát: normálisan ütésálló ablakot, fokozottan ütésálló ablakot és rendkívül ütésálló ablakot.

Mit tudhatunk a biztonsági üvegről?

A biztonsági üveg szerkezete egy szendvics panel. Több rétegben történő üvegek ragasztásával érik el a megfelelő üvegvastagságot. Az üveglapok közé ragasztó vagy biztonsági fólia kerül. A rétegrendet általában a lakossági felhasználás során a funkció határozza meg. Nagy előnye, hogy nincs szükség védőrácsra a lakás megóvásának érdekében, továbbá jól szigeteli a hőt és hangszigetelése is jobb.

Melyik a jobb: a fa vagy a műanyag nyílászáró?

Nagyon fontos szempont mennyi az az összeg, amit a vásárló áldozni tud a nyílászáróra. Egy azonos tulajdonságokkal, paraméterekkel rendelkező fa és műanyag ablak között akár kétszeres árkülönbség is lehet. A fa ablakok drágábbak mivel a fa alapanyag maga is drága. De fontos hogy, a fa ablakok még több gondoskodást, ápolást igényelnek a későbbiek folyamán.

 

 

 

Ajánlatkérés Visszahívás kérése Ingyenes konzultáció x
phone icon