Felületkezelt fa nyílászárók

Felületkezelt fa nyílászárók alap tulajdonságai:

A fa nyílászárók természetes környezetet kölcsönöznek otthonának, mivel a fa természetes megjelenést, illatot és egészen más hangulatot áraszt a műanyag nyílászárókhoz képest.

Kültéri fa nyílászáróink első osztályú, hossztoldott, csomómentes borovi fenyőből készülnek, melyek a szabványos előírásoknak megfelelően kerülnek feldolgozásra. A fa nyílászárók jellemzője, hogy mind a tok, mind a szárny rétegragasztással és hossztoldással készül, mely megoldások az utólagos deformációkat nagy mértékben csökkentik. A szerkezetekbe a profil vastagságához igazodva különböző hőszigetelt üvegek kerülhetnek, a betölteni kívánt funkció figyelembe vételével (pl. hő és hangszigetelés). A termékek szabvány és egyedi méretben is kivitelezhetőek. A gyártási technológia során a termékek natúr kivitelben készülnek.

Natúr ablakainknál az alapár minden esetben magába foglalja a gombaölő páccal történő kezelést.

Igény esetén termékeinket Milesi típusú vizes bázisú lazúrrendszerrel felületkezeljük, így vásárlóink 18 különböző színből választhatnak.

Fehér szín esetén nem tudunk a szín tartósságára garanciát vállalni. A fehér festés felára 10%.

A felületkezelés következtében a fa védetté válik a mechanikus és légköri behatásokkal szemben. Azért, hogy a fa valóban szép és tartós legyen, elengedhetetlen a minőségi ipari festés, ahol a szerkezet minden egyes részét megvédjük az időjárás viszontagságaitól, az UV sugárzástól, a csapadéktól és a párától. Az ipari festés előnye az utólagos házilag történő festéssel szemben, hogy a különböző szerkezeti elemek különállóan vannak kezelve: üveg, vasalat, gumi és a vízvetők alatti rész. Ez házilag nem kivitelezhető, ezért az otthon történő felületkezelés rövid időn belül az ablakok belső károsodásához vezethet, így hamar tönkremennek a nyílászárók és presztízsüket vesztik.

Termékeink minősége az MSZ EN 14351-1:2006 sz. szabványnak megfelelőek, CE jelöléssel rendelkeznek.

Felületkezelt fa nyílászárók lehetséges általános paraméterei:

Beépítési mélység/profil vastagsága: 78mm, 92mm

Üveg hőveszteségi értéke: K=1,0W/m2K, K=0,7W/m2K, K=0,6W/m2K; két és háromrétegű üveg

Tömítés: szárnyban körbefutó EPDM alapanyagú zártcellás gumitömítés

Vízelvezetés: Aluron alumínium szoknyás vízvető és szárnytakaró profil (akár bronz, ezüst vagy fehér színben is)

Vasalat: Roto NT német vasalat rendszer, GU UNi-Jet M6 vasalat; hibás működtetés és kiemelés megakadályozó funkcióvédelem, vasalatba épített résszellőző, huzatzár, több ponton záródó alap biztonsági vasalat, Eloxált ablak fél kilincs

Profil és üvegezőléc alakja: szögletes, kerek, kerekített, egy ívben futó

Profil alapanyaga: első osztályú, hossztoldott, csomómentes borovi fenyő élfa, három vagy négy rétegben rétegragasztott

Felületkezelés: háromszori festés és csiszolás Milesi típusú vizes bázisú lazúrral, 18 féle színben

Kiegészítő esztétikai és funkcionális lehetőségek: üveg közötti álosztók, ragasztott osztók, valódi osztók, katedrálüvegek

Funkcionalitás: fix, nyíló, bukó, bukó-nyíló, valamint többszárnyú kivitel (tokosztott, váltószárnyas), toló-bukó, emelő-toló

Felületkezelt fa nyílászárók
*
A megjelölt festett fa ablak az árlistánkban szereplő paraméterekkel került kiemelésre. Kérjük, minden esetben kérj egyedi ajánlatot a számodra szükséges tételekről!
Ajánlatkérés Visszahívás kérése Ingyenes konzultáció x
phone icon